My Cart
0,00 

Obchod

Showing 17–26 of 26 results

Lillino – Organický (BIO) extra panenský olivový olej – 500 ml sklenená fľaša

18,50 

Organický (bio) extra panenský olivový olej Tenuta Manelli Monovarietálny 100% Picholine má zelenú farbu so slamovo žltými odtieňmi, ovocnosť je strednej intenzity (takmer robustná) vynikajúcej kvality. Rozlišujú sa v ňom bylinkové arómy, arómy zelených paradajok a náznaky artičokov, zatiaľ čo chuť vykazuje veľmi vyváženú a elegantnú horkosť a pikantnosť/korenistosť, ktoré potvrdzujú rastlinné odtiene vnímané vo vôni.

 

Tipy na použitie:

 

Organický (bio) extra panenský olivový olej Tenuta Manelli Monovarietálny 100% Picholine sa vynikajúco hodí na dochutenie strukovinových polievok, jedál z plodov mora alebo z diviny, pečeného červeného mäsa a je vynikajúcou ingredienciou na prípravu chutných omáčok.

MANI – Susumaniello Salento I.G.P. Rosso

16,00 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: jasne červená s fialovými odleskami

Vôňa: tóny červeného ovocia, morello čerešňa, čerešňa a vanilkové pozadie

Chuť: plná a jemná so sladkými a ovocnými tónmi v závere

Gastronomická kombinácia: prvé jedlá, biele a červené mäso, vyzreté syry

Teplota podávania: 16 – 18° C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Susumaniello
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: stredne ílovitá zmes s vysokou prítomnosťou kameňa

Alkohol: 14,00 %
Zrenie: v dubových sudoch

MIORÈ – Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva Rosso

18,50 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: jasne červená s granátovými odleskami a veľkou hustotou glycerínu

Vôňa: vôňa je intenzívna a komplexná s tónmi zrelého lesného ovocia, sušených sliviek a mandľových fíg, vanilky, klinčekov a horkého kakaa

Chuť: v ústach je nápadné svojou štruktúrou a plnosťou, záver v ústach je perzistentný a príjemný s výraznými ovocnými tónmi

Gastronomická kombinácia: dobre ochutené omáčky, grilované mäsá, vyzreté syry, ale môže byť aj skvelým meditačným vínom

Teplota podávania: 18 °C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Primitivo

Výrobná oblasť: Provincia Taranto – Salento – Apúlia
Povaha pôdy: stredne ílovitá zmes s vysokou prítomnosťou kameňa

Alkohol: 14,50 %
Zrenie: v dubových sudoch

Olivy Leccine

7,90 

Ak chcete zažiť chuť typického apúlskeho produktu, nezaobídete sa bez našich vykôstkovaných olív Leccine v oleji. Sú ideálne ako prísada do typických receptov, ale aj samotné ako občerstvenie k aperitívu.

 

Organický (BIO) extra panenský olivový olej – v 3l a 5l plechovke

51,00 79,00 

Organický extra panenský olivový olej Tenuta Manelli sa vyrába lisovaním olív zozbieraných v októbri v olivových hájoch v provincii Brindisi v Apúlii. Ide o olej z Cellina di Nardò Slow Food Presidium.
Kyslosť oleja je 0,1 a chuť nie je prehnane horká ani korenistá.
Je to veľmi všestranný olej v kuchyni, hodí sa najmä k varenej zelenine, červenému mäsu alebo rybám, aby zvýraznil ich chuť a vôňu.

 

Toto sú jeho vlastnosti:

  • Certifikovaný organický extra panenský olivový olej
  • Získaný z organických olív zozbieraných v olivových hájoch v Apúlii (Mesagne a Francavilla Fontana)
  • Kyslosť oleja: 0,1
  • Skorý zber olív na zabezpečenie minimálnej kyslosti a maximálnej kvality
  • Stredne ovocný olej podľa chuti a vône, všestranný a vhodný pre všetky paláty: nie je ani príliš horký, ani príliš pikantný/korenistý
  • Olej je zmes 80% Cellina di Nardò – miestny kultivar – a 20% Leccino
  • Cellina di Nardò Slow Food Presidium olej
  • Olej Tenuta Manelli je trvalo zahrnutý v príručke Slow Food a Bibenda Guide k extra panenským olivovým olejom a už si ho vybrali tisíce Talianov
  • Tenuta Manelli vyrába a predáva olej už niekoľko rokov a stretáva sa s množstvom pozitívnych recenzií od svojich zákazníkov

Paradajkové pyré

3,90 

Medzi výnimočnosti, ktoré sú súčasťou apúlskej tradície, patrí konzervované paradajkové pyré. Paradajkové pyré je veľmi obľúbená konzerva, ktorá sa pripravuje väčšinou na konci leta, v auguste, v období zberu paradajok. Omáčka sa tradične vyrábala vonku, na záhradách rodinných letných sídiel a na gazdovských dvoroch fariem. V tejto tradícii Tenuta Manelli pokračuje a pestuje svoje paradajky, ktoré sa potom premenia na vznešené pyré.

POESIA – Salento I.G.P. Bianco

12,50 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: slamovo žltá

Vôňa: po kvetoch

Chuť: jemná a elegantná

Gastronomická kombinácia: predjedlá, ryby a morské plody

Servisná teplota: 8 – 10° C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Fiano
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: stredná zmes so sklonom k ​​piesočnatej pôde

Alkohol: 12,50 %

PRIMONOBILE – Negroamaro Salento I.G.P. Rosso

16,00 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: intenzívna červená s oranžovými odleskami

Vôňa: charakteristická vínna

Chuť: plná a harmonická

Gastronomická kombinácia: mäsové jedlá, údeniny, tvrdé syry

Teplota podávania: 17 – 18° C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Negroamaro
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: vápenec krasového pôvodu bohatý na oxidy železa a hliníka (červené zeminy typické pre Salento), ktoré dodávajú pôde teplo

Alkohol: 14,00 %

Sušené paradajky

7,70 

Apúlska sušená paradajka sa hodí naozaj ku všetkému! Môže byť hlavnou ingredienciou receptu alebo iba prísadou, ale vždy bude skvelým prínosom pre jedlo. V sekcii Recepty Vám ponúkame niekoľko skvelých nápadov na jej použitie v kuchyni.

Tarallini Salentini

6,50 

Poznáte to, keď si dáte aperitív a máte pocit, že vám niečo chýba? To niečo je tarallino a naše tarallini pečené v peci na drevo sú ideálne na to, aby sprevádzali vaše chvíle oddychu.