Showing 17–26 of 26 results
Lillino – Organický (BIO) extra panenský olivový olej – 500 ml sklenená fľaša
18,50 €Organický (bio) extra panenský olivový olej Tenuta Manelli Monovarietálny 100% Picholine má zelenú farbu so slamovo žltými odtieňmi, ovocnosť je strednej intenzity (takmer robustná) vynikajúcej kvality. Rozlišujú sa v ňom bylinkové arómy, arómy zelených paradajok a náznaky artičokov, zatiaľ čo chuť vykazuje veľmi vyváženú a elegantnú horkosť a pikantnosť/korenistosť, ktoré potvrdzujú rastlinné odtiene vnímané vo vôni.
Tipy na použitie:
Organický (bio) extra panenský olivový olej Tenuta Manelli Monovarietálny 100% Picholine sa vynikajúco hodí na dochutenie strukovinových polievok, jedál z plodov mora alebo z diviny, pečeného červeného mäsa a je vynikajúcou ingredienciou na prípravu chutných omáčok.
MANI – Susumaniello Salento I.G.P. Rosso
16,00 €Organoleptické vlastnosti:
Farba: jasne červená s fialovými odleskami
Vôňa: tóny červeného ovocia, morello čerešňa, čerešňa a vanilkové pozadie
Chuť: plná a jemná so sladkými a ovocnými tónmi v závere
Gastronomická kombinácia: prvé jedlá, biele a červené mäso, vyzreté syry
Teplota podávania: 16 – 18° C
Popis:
Odroda hrozna: Susumaniello
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: stredne ílovitá zmes s vysokou prítomnosťou kameňa
Alkohol: 14,00 %
Zrenie: v dubových sudoch
MIORÈ – Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva Rosso
18,50 €Organoleptické vlastnosti:
Farba: jasne červená s granátovými odleskami a veľkou hustotou glycerínu
Vôňa: vôňa je intenzívna a komplexná s tónmi zrelého lesného ovocia, sušených sliviek a mandľových fíg, vanilky, klinčekov a horkého kakaa
Chuť: v ústach je nápadné svojou štruktúrou a plnosťou, záver v ústach je perzistentný a príjemný s výraznými ovocnými tónmi
Gastronomická kombinácia: dobre ochutené omáčky, grilované mäsá, vyzreté syry, ale môže byť aj skvelým meditačným vínom
Teplota podávania: 18 °C
Popis:
Odroda hrozna: Primitivo
Výrobná oblasť: Provincia Taranto – Salento – Apúlia
Povaha pôdy: stredne ílovitá zmes s vysokou prítomnosťou kameňa
Alkohol: 14,50 %
Zrenie: v dubových sudoch
Olivy Leccine
7,90 €Ak chcete zažiť chuť typického apúlskeho produktu, nezaobídete sa bez našich vykôstkovaných olív Leccine v oleji. Sú ideálne ako prísada do typických receptov, ale aj samotné ako občerstvenie k aperitívu.
Organický (BIO) extra panenský olivový olej – v 3l a 5l plechovke
51,00 € – 79,00 €Organický extra panenský olivový olej Tenuta Manelli sa vyrába lisovaním olív zozbieraných v októbri v olivových hájoch v provincii Brindisi v Apúlii. Ide o olej z Cellina di Nardò Slow Food Presidium.
Kyslosť oleja je 0,1 a chuť nie je prehnane horká ani korenistá.
Je to veľmi všestranný olej v kuchyni, hodí sa najmä k varenej zelenine, červenému mäsu alebo rybám, aby zvýraznil ich chuť a vôňu.
Toto sú jeho vlastnosti:
- Certifikovaný organický extra panenský olivový olej
- Získaný z organických olív zozbieraných v olivových hájoch v Apúlii (Mesagne a Francavilla Fontana)
- Kyslosť oleja: 0,1
- Skorý zber olív na zabezpečenie minimálnej kyslosti a maximálnej kvality
- Stredne ovocný olej podľa chuti a vône, všestranný a vhodný pre všetky paláty: nie je ani príliš horký, ani príliš pikantný/korenistý
- Olej je zmes 80% Cellina di Nardò – miestny kultivar – a 20% Leccino
- Cellina di Nardò Slow Food Presidium olej
- Olej Tenuta Manelli je trvalo zahrnutý v príručke Slow Food a Bibenda Guide k extra panenským olivovým olejom a už si ho vybrali tisíce Talianov
- Tenuta Manelli vyrába a predáva olej už niekoľko rokov a stretáva sa s množstvom pozitívnych recenzií od svojich zákazníkov
Paradajkové pyré
3,90 €Medzi výnimočnosti, ktoré sú súčasťou apúlskej tradície, patrí konzervované paradajkové pyré. Paradajkové pyré je veľmi obľúbená konzerva, ktorá sa pripravuje väčšinou na konci leta, v auguste, v období zberu paradajok. Omáčka sa tradične vyrábala vonku, na záhradách rodinných letných sídiel a na gazdovských dvoroch fariem. V tejto tradícii Tenuta Manelli pokračuje a pestuje svoje paradajky, ktoré sa potom premenia na vznešené pyré.
POESIA – Salento I.G.P. Bianco
12,50 €Organoleptické vlastnosti:
Farba: slamovo žltá
Vôňa: po kvetoch
Chuť: jemná a elegantná
Gastronomická kombinácia: predjedlá, ryby a morské plody
Servisná teplota: 8 – 10° C
Popis:
Odroda hrozna: Fiano
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: stredná zmes so sklonom k piesočnatej pôde
Alkohol: 12,50 %
PRIMONOBILE – Negroamaro Salento I.G.P. Rosso
16,00 €Organoleptické vlastnosti:
Farba: intenzívna červená s oranžovými odleskami
Vôňa: charakteristická vínna
Chuť: plná a harmonická
Gastronomická kombinácia: mäsové jedlá, údeniny, tvrdé syry
Teplota podávania: 17 – 18° C
Popis:
Odroda hrozna: Negroamaro
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: vápenec krasového pôvodu bohatý na oxidy železa a hliníka (červené zeminy typické pre Salento), ktoré dodávajú pôde teplo
Alkohol: 14,00 %
Sušené paradajky
7,70 €Apúlska sušená paradajka sa hodí naozaj ku všetkému! Môže byť hlavnou ingredienciou receptu alebo iba prísadou, ale vždy bude skvelým prínosom pre jedlo. V sekcii Recepty Vám ponúkame niekoľko skvelých nápadov na jej použitie v kuchyni.
Tarallini Salentini
6,50 €Poznáte to, keď si dáte aperitív a máte pocit, že vám niečo chýba? To niečo je tarallino a naše tarallini pečené v peci na drevo sú ideálne na to, aby sprevádzali vaše chvíle oddychu.