My Cart
0,00 

Víno

Showing all 10 results

EMOZIONE – Negroamaro Salento I.G.P. Rosso

29,00 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: intenzívna rubínovo červená

Vôňa: po lieskovcoch, s odtieňmi červeného ovocia, ktoré pripomínajú vinič

Chuť: jemná, zamatová, plná a lahodná

Gastronomická kombinácia: grilované mäso, pikantné ovčie syry, dobre ochutené rybie polievky

Teplota podávania: 18 – 20 °C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Negroamaro
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: vápenec krasového pôvodu bohatý na oxidy železa a hliníka (červené zeminy typické pre Salento), ktoré dodávajú pôde teplo

Vinifikácia: Po rozdrvení sa hrozno podrobuje macerácii 15 – 20 dní. Následne, po scedení a vylisovaní, sa fermentuje iba voľnobežný mušt za pomoci vybraných enzýmov v termoklimatizovaných tankoch pri teplote 22 – 23 °C. Na konci fermentácie, po vykvasení, sa nové víno prvýkrát zleje a prefiltruje.

Alkohol: 14,50 %
Zrenie: v dubových sudoch

EMPIRIO – PRIMITIVO DI MANDURIA D.O.P. ROSSO

16,00 

Organoleptické vlastnosti :

 

Farba: červená s granátovými odleskami

Vôňa: ľahká a charakteristická

Chuť: plná a zamatová

Gastronomická kombinácia: víno, ktoré sa hodí ku každému jedlu, ale obzvlášť vynikne

k pečenému mäsu a pikantným syrom

Servisná teplota: 18 – 20° C

 

Popis:

Odroda hrozna: Primitivo

Výrobná oblasť: Apúlia – Salento

Povaha pôdy: vápenec krasového pôvodu bohatý na oxidy železa a hliníka (červené zeminy typické pre Salento), ktoré dodávajú pôde teplo

Alkohol: 14,00 %

Zrenie: v dubových sudoch

La CAPITANESSA – Bio Primitivo Apúlia IGT

18,50 

Bio víno s bledo rubínovo červenou farbou s tmavými odleskami so sviežou a intenzívnou vôňou čerešní, sliviek a tónmi lesného ovocia. Vo vôni vína sú dominantné intenzívne ovocné tóny a na podnebí je komplexné, sýte a elegantné.

 

100% bio

 

Červené tiché víno

Odroda hrozna: Primitivo 

Alkohol: 13%

Teplota podávania: 18 – 20°c 

Rok: 2020

Pôvod: Apúlia

La CAPITANESSA – Bio Rosato Apúlia IGT

16,80 

Bio víno s jasnou čerešňovo ružovou farbou s koralovými otieňmi a s vôňou šípovej ruže a magnólie. Vôňa je intenzívna a perzistentná a chuť, ktorá je sýta, harmonická a jemná, s ovocným nádychom a príjemne voňavým dlhým záverom, asociuje sviežosť a mineralitu.

 

100% bio

 

Ružové tiché víno

Odroda hrozna: Primitivo

Alkohol: 13%

Teplota podávania: 10°c

Rok: 2020

Pôvod: Apúlia

La CAPITANESSA – Bio Verdeca Apúlia IGT

16,80 

Veľmi svetlé bio víno so zlatými odtieňmi. Charakterizuje ho intenzívna vôňa s nádychom divých aromatických bylín, príjemne intenzívna chuť s citrusovými tónmi a s jasným pocitom sviežosti a očarujúca veľmi perzistentná dochuť, s dobrou retro-čuchovou komplexnosťou.

 

100% bio

 

Biele tiché víno

Odroda hrozna: Verdeca

Alkohol: 13%

Teplota podávania: 10°c

Rok: 2020

Pôvod: Puglia

LEGRAZIE – Salento I.G.P. Rosato

12,50 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: koralovo ružová

Vôňa: veľmi typická ovocná

Chuť: veľmi jemná a obopínajúca

Gastronomická kombinácia: uprednostňuje rybie polievky, mäkkýše, surové morské plody

Servisná teplota: 8 – 10° C

 

Popis :

 

Odroda hrozna: Negroamaro – Malvasia Nera
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: veľmi úrodná so sklonom k ​​piesočnatej

Alkohol: 12,50 %

MANI – Susumaniello Salento I.G.P. Rosso

16,00 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: jasne červená s fialovými odleskami

Vôňa: tóny červeného ovocia, morello čerešňa, čerešňa a vanilkové pozadie

Chuť: plná a jemná so sladkými a ovocnými tónmi v závere

Gastronomická kombinácia: prvé jedlá, biele a červené mäso, vyzreté syry

Teplota podávania: 16 – 18° C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Susumaniello
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: stredne ílovitá zmes s vysokou prítomnosťou kameňa

Alkohol: 14,00 %
Zrenie: v dubových sudoch

MIORÈ – Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva Rosso

18,50 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: jasne červená s granátovými odleskami a veľkou hustotou glycerínu

Vôňa: vôňa je intenzívna a komplexná s tónmi zrelého lesného ovocia, sušených sliviek a mandľových fíg, vanilky, klinčekov a horkého kakaa

Chuť: v ústach je nápadné svojou štruktúrou a plnosťou, záver v ústach je perzistentný a príjemný s výraznými ovocnými tónmi

Gastronomická kombinácia: dobre ochutené omáčky, grilované mäsá, vyzreté syry, ale môže byť aj skvelým meditačným vínom

Teplota podávania: 18 °C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Primitivo

Výrobná oblasť: Provincia Taranto – Salento – Apúlia
Povaha pôdy: stredne ílovitá zmes s vysokou prítomnosťou kameňa

Alkohol: 14,50 %
Zrenie: v dubových sudoch

POESIA – Salento I.G.P. Bianco

12,50 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: slamovo žltá

Vôňa: po kvetoch

Chuť: jemná a elegantná

Gastronomická kombinácia: predjedlá, ryby a morské plody

Servisná teplota: 8 – 10° C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Fiano
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: stredná zmes so sklonom k ​​piesočnatej pôde

Alkohol: 12,50 %

PRIMONOBILE – Negroamaro Salento I.G.P. Rosso

16,00 

Organoleptické vlastnosti:

 

Farba: intenzívna červená s oranžovými odleskami

Vôňa: charakteristická vínna

Chuť: plná a harmonická

Gastronomická kombinácia: mäsové jedlá, údeniny, tvrdé syry

Teplota podávania: 17 – 18° C

 

Popis:

 

Odroda hrozna: Negroamaro
Výrobná oblasť: Apúlia – Salento
Povaha pôdy: vápenec krasového pôvodu bohatý na oxidy železa a hliníka (červené zeminy typické pre Salento), ktoré dodávajú pôde teplo

Alkohol: 14,00 %