My Cart
0,00 

Špeciality Apúlie

Showing all 10 results

Cestoviny Maritati

5,65 

Ak chcete pripraviť typické apúlske jedlo, nezaobídete sa bez certovín Maritati (v skutočnosti staré mamy v apúlii miešali orecchiette a makaróny), ktoré sú ideálne s ragú di carne (mäsovou omáčkou), ale aj ako veľmi rýchle jedlo s pestom!

Cestoviny Orecchiette

5,65 

Ak sa povie Apúlia, myslia sa „Orecchiette s okrúhlicou“ a je to určite to najlepšie, čo môžete ochutnať. Ale orecchiette sú vinikajúce aj s paradajkovou omáčkou alebo s ragù di carne (mäsovou omáčkou).

Cícer

5,90 

Cícer v BIO kvalite

Filety z artičokov

7,90 

Predstavte si váš prestretý stôl, predstavte si, ako sa vaši hostia smejú a žartujú… chýba tomu niečo? SAMOZREJME ÁNO! Chýba typická apúlska ingrediencia, ktorú by ste mohli ponúknuť ako aperitív alebo medzi jedlo: artičoky s extra panenským olivovým olejom, ľahká a zároveň veľmi chutná pochúťka!

Filety z baklažánu

7,40 

Vezmite si kúsok chleba, prihrejte ho na grile (alebo v rúre), ozdobte ho filetmi z baklažánu a nechajte cestovať svoje chuťové poháriky. Ideálny nápad na večeru s priateľmi s príchuťou Apúlie!

 

Frise

5,90 

Nechce sa vám variť? Vezmite si misku s vodou, fľašu extra panenského olivového oleja, naše frise, paradajky, soľ a oregano, ponorte frisu na 10 sekúnd do vody a ochuťte ju extra panenským olivovým olejom, soľou, oreganom a nakrájanými paradajkami. Za pár sekúnd vytvoríte veľmi chutné a super typické jedlo apúlskej kuchyne!

Olivy Leccine

7,90 

Ak chcete zažiť chuť typického apúlskeho produktu, nezaobídete sa bez našich vykôstkovaných olív Leccine v oleji. Sú ideálne ako prísada do typických receptov, ale aj samotné ako občerstvenie k aperitívu.

 

Paradajkové pyré

3,90 

Medzi výnimočnosti, ktoré sú súčasťou apúlskej tradície, patrí konzervované paradajkové pyré. Paradajkové pyré je veľmi obľúbená konzerva, ktorá sa pripravuje väčšinou na konci leta, v auguste, v období zberu paradajok. Omáčka sa tradične vyrábala vonku, na záhradách rodinných letných sídiel a na gazdovských dvoroch fariem. V tejto tradícii Tenuta Manelli pokračuje a pestuje svoje paradajky, ktoré sa potom premenia na vznešené pyré.

Sušené paradajky

7,70 

Apúlska sušená paradajka sa hodí naozaj ku všetkému! Môže byť hlavnou ingredienciou receptu alebo iba prísadou, ale vždy bude skvelým prínosom pre jedlo. V sekcii Recepty Vám ponúkame niekoľko skvelých nápadov na jej použitie v kuchyni.

Tarallini Salentini

6,50 

Poznáte to, keď si dáte aperitív a máte pocit, že vám niečo chýba? To niečo je tarallino a naše tarallini pečené v peci na drevo sú ideálne na to, aby sprevádzali vaše chvíle oddychu.